Historie

Mere end 30 års erfaring

Virksomheden blev grundlagt i 1983 af Ellinor Sæther og har siden sin spæde start med kun 15 medarbejdere været kendetegnet af en kraftig vækst i hele Norden.

I 2000 solgte Ellinor Sæther 50 % af virksomheden til Gebr. Heinemann i Tyskland, og moderselskabet, Heinemann-Sæther A/S, blev dannet. I april 2008 overtog Gebr. Heinemann så den resterende del af virksomheden, og en ny gruppestruktur blev implementeret. 

Efter 10 succesfulde år sammen med Gebr. Heinemann har Ellinor Sæther (E. Sæther Holding A/S) den 15. oktober 2010 købt den nordiske hjemmemarkeds forretning tilbage. 

Moderselskabet Sæther Nordic A/S består i dag af følgende datterselskaber:

  • E. Sæther A/S, som i Danmark varetager salget til detailhandlen. Selskabet er det største i Gruppen og det oprindelige selskab fra 1983.
  • E. Saether AB, som i Sverige varetager salget til detailhandlen. Selskabet har været en del af Gruppen siden 2001. E. Saether AB er ikke den største udbyder på det svenske marked, men repræsenterer en vigtig og dynamisk portefølje på det selektive marked.

  • E. Sæther AS, som i Norge varetager salget til detailhandlen. Selskabet har været en del af Gruppen siden 2017.
  • Saether Oy i Finland. Selskabet blev dannet i 2008 og er en videreudvikling af de salgsaktiviteter, Gruppen har haft gennem en årrække til det finske og baltiske Travel Retail marked.  Travel Retail markedet i Finland og Baltikum varetages fra det finske kontor med back-up fra det danske kontor.

Gruppen har i dag 180 medarbejdere og havde i 2017 en omsætning på 614 MDKK.